Medewerker aan het woord

Nico Handgraaf

Nico Handgraaf heeft veel ervaring opgedaan voordat hij bij 10BE een creatieve uitlaatklep vond voor zijn uitgebreide kennis en kunde. Deze expertise heeft hij vooral opgebouwd op nationaal-, overheidsniveau. Neem bijvoorbeeld verschillende omvangrijke rijkswaterstaatprojecten met het oog op schademonitoring in het westen van het land. Inmiddels is Nico tevens actief binnen 10BE als allround bouwkundige en algemeen projectcoördinator. Binnen deze rol treedt hij op als verbinder tussen overige projectcoördinatoren, ook als het aankomt op het werk dat voortvloeit uit de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen (TMCG): het afhandelen van de schade die is veroorzaakt door de gaswinning in Groningen. Nico vertelt vanuit zijn ervaring en persoonlijke visie over het impactvolle werk van 10BE.

Nico: “Samen met de andere experts die vallen onder 10BE probeer ik het optimale uit iedere opdracht te halen. Juist omdat we met allemaal verschillende bureaus werken, beschikken we over brede kennis en kunnen we snel schakelen. Iedereen voegt iets toe vanuit haar specifieke achtergrond én onze gemeenschappelijke visie. Zo laten we samen als 10BE elk proces zo goed mogelijk verlopen.” 

Constructies Istock 981344368 Min

“Iedereen voegt iets toe vanuit haar specifieke achtergrond én onze gemeenschappelijke visie”

Een complete oplossing

“De complete oplossing die 10BE biedt vanuit 10 verschillende specialismen en bedrijven zit ook opgesloten in onze karakters als mensen. Als team en als individu denken we altijd in oplossingen; we zijn oprecht betrokken en denken mee. Zo streven we ernaar om elke opdrachtgever proactief te helpen en te ondersteunen.” 

Snel schakelen

Dankzij de combinatie van expertises vanuit verschillende bureaus kan 10BE heel snel schakelen in noodsituaties. “Er is altijd iemand beschikbaar die precies weet wat hij moet doen en wie (of wat) hij moet inzetten. Onze kracht zit in de gedrevenheid om direct en actief te schakelen. Wanneer we om vijf over zeven bericht krijgen dat er sprake is van een calamiteit, staat er om acht uur een expert klaar. Door de kracht van 10 deskundige bedrijven, stuk voor stuk benaderbaar, kan 10BE elke situatie breed opvangen.” 

De verbindende factor

“De samenwerking binnen 10BE biedt wat mij betreft een grote gezamenlijke meerwaarde. Andere partijen bieden ook flexibele hulp bij het bouwproces, maar de begeleiding van 10BE gaat veel verder dankzij de brede kennis en ervaring op veel verschillende gebieden. Ik heb zelf als aannemer in verschillende organisaties gewerkt, van klein tot groot in binnen- en buitenland, maar 10BE springt eruit vanwege de enorme saamhorigheid en het hechte teamgevoel. Ik heb het nog nooit ergens zo naar mijn zin gehad. Dit is echt een bedrijf waar iemand zich thuis voelt, of je er nu werkt of op een andere manier bij betrokken raakt. De verbindende factor vormt de identiteit van 10BE.”

Oog voor mens en maatschappij

10BE heeft vanuit haar betrokkenheid veel oog voor welzijn in de omgeving van de mens. “Denk bijvoorbeeld aan het Groningse aardbevingsgebied, dan voel ik me erg betrokken bij het feit dat die mensen lijden onder bepaalde processen. Niet alleen ikzelf, maar ook alle mede-coördinatoren proberen daar zo ruimhartig mogelijk in te staan. Ons voornaamste doel is om ons in te leven; in dit geval altijd rekening te houden met de situatie van Groninger.”