Medewerker aan het woord

Willemien van der Woude

Willemien van der Woude vertelt over wat haar zo aanspreekt binnen de organisatie van 10BE. “Vanuit mijn vorige werk was ik op zoek naar meer uitdaging. Via een netwerk waar Job Jonkman deel van uitmaakt (eigenaar van Jonkman Expertise, onderdeel van 10BE) ben ik bij deze organisatie terecht gekomen. Er werd echt gekeken naar mij als mens en dat is het mooie hieraan: het is precies de manier waarop Job en de rest van 10BE professionele samenwerkingen aangaan.”

Een hechte samenwerking

“10BE is erg in ontwikkeling en daarmee is er ook alle ruimte voor de groei van de mensen intern. Heel mooi dat die ruimte geboden wordt. Dit zie je ook terug in de algehele samenwerking en organisatievorm. Er is veel ruimte voor verschillende deskundigheid en flexibiliteit; bij elk project krijgt ieder van de tien bedrijven de ruimte om een waardevolle bijdrage te leveren. Zo heeft 10BE een hele brede afzetmarkt gecreëerd. Ze hadden zich ook in een andere vorm kunnen verenigen, maar toch hebben ze samen ervoor gekozen om de verbinding op te zoeken.”

Istock 170961867 1 Min 1 E1574422036265

“Oog hebben voor de bouw van een omgeving waar mensen prettig kunnen leven en zich ontwikkelen”

Menselijk en betrokken

“De kernwaarden van 10BE komen duidelijk naar voren in onze mensen en de manier waarop we met elkaar omgaan. Zo wordt er veel waarde gehecht aan persoonlijk overleg en fysieke ontmoetingen. Daarin merk je ook dat door heel 10BE een ‘noordelijke nuchterheid’ verweven zit. Ik denk dat deze werkwijze ook een voorbeeld is voor onze zakelijke ambities. Al wordt alles steeds verder geautomatiseerd, wij leveren altijd deskundig advies van mens tot mens. Dat menselijke vormt wat ons betreft de essentie van ieder advies.”

Terug naar de kern

“Toen ik hier net begon, kreeg ik te horen dat ik van onze werkomgeving een plek mocht maken waar mensen het fijn vinden om te zijn. En dat is precies waar 10BE op grote schaal voor staat: oog hebben voor de bouw van een omgeving waar mensen prettig leven en zich kunnen ontwikkelen. Zo gaan we met zijn allen steeds terug naar de kern van wie we zijn en waar we het voor doen. Dit DNA is voelbaar binnen elk van de tien bedrijven. Ik vind het persoonlijk heel bijzonder hoe deze tien bedrijven een balans laten zien van (on)afhankelijkheid en het waarborgen van een vernieuwde vorm van samenwerken.”